Welkom op de site van Roparun-team "Brandwijk Bommelerwaard Runners"
 

   
  


Volg onze 24e Roparun van 18 t/m 20 mei 2024!

We starten op zaterdagavond 18 mei om 19:30 in Enschede. De finish in Rotterdam wordt verwacht op maandag 20 mei in het begin van de middag (12:05 uur).
Kijk voor de volledige route op https://www.roparun.nl/route
Klik hier voor de teamsamenstelling 2024

Klik hier om ons te volgens tijdens de Roparun via Roparun Live - Team 76 (zoek op 076)
Klik hier voor onze facebookberichten van onderweg


Roparun 2024 - Doorkomst Zaltbommel

Een bijzondere gebeurtenis voor ons team en voor de Bommelerwaard. Want op Tweede Pinksterdag zullen de 40 deelnemende teams aan de Nederlandse route van de Roparun voor het eerst in de geschiedenis onze regio passeren. Zaltbommel is daarbij officiële Doorkomststad van de Roparun 2024. De route loopt via de Hogeweg, waar een Checkpoint van de organisatie zal worden ingericht. Dan gaan de teams via de Koningin Wilhelminaweg de binnenstad in. Door de Boschstraat naar de Waterstaat, waar een sfeervolle passage zal worden georganiseerd. Ook de horeca zal in alle vroegte geopend zijn. Vanaf de Waterpoort loopt de route via de Molenwal richting de Gamerschedijk, waar de teams na een respectvolle passage van Hospice De Samaritaan hun route richting het westen zullen vervolgen tot de finish op de Rotterdamse Coolsingel.

De doorkomsttijden van de teams in Zaltbommel worden verwacht in de vroege ochtend van 20 mei tussen ongeveer 05:00 en 09:00 uur. Voor actuele tijden: check onze social media. Kom gezellig naar de binnenstad om ons team en alle andere deelnemende teams aan te moedigen!
Er is voldoende vertier, zoals: horeca open, silent disco en een leuke Roparun Puzzel Speurtocht voor de kleintjes!
Tot ziens op 20 mei!

Help ons helpen en steun het mooie werk van de Stichting Roparun!
Samen helpen we mensen met kanker!

Klik hier voor een donatie voor Roparun, team 76 - Brandwijk Bommelerwaard Runners
Klik hier voor de Flyer!.

   


 


23e
Bommelse Promenadeloop groot succes!
 
Met een opbrengst van bijna € 13.800,- , enthousiaste deelnemers (scholieren, bedrijven en prestatielopers), veel publiek en optimaal loopweer is ook deze 23e promenadeloop succesvol afgesloten. De opbrengst gaat ook weer volledig naar de Stichting Roparun waar de Bommelerwaard Runners zich voor inzetten. De organisatie bedankt alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors voor hun bijdrage aan dit prachtige resultaat!

Klik hier voor de uitslagen!
Klik hier voor de foto’s van de prijsuitreiking scholieren door barbara lodewijks fotografie

Klik hier voor de foto’s van de prijsuitreiking bedrijvenloop door barbara lodewijks fotografie
Klik hier voor de foto’s van de scholierenloop door barbara lodewijks fotografie

Let op! Voor de deelnemers aan de scholierenlopen is er de kans om nog even lekker na te smullen!

Bij IJskootje - Tiesimo krijg je in het weekend van de Promenadeloop een heerlijk ijsje van 1 bolletje op vertoon van je finishvaantje.

    

Drieëntwintigste Bommelse Promenadeloop op zaterdag 13 april
 
Op zaterdag 13 april a.s. organiseren wij voor de drieëntwintigste maal de Bommelse Promenadeloop.
We gaan er samen weer een fantastische loopmiddag van maken voor het goede doel!
De bedrijvenloop is toegankelijk voor iedere vorm van estafette-teams: bedrijf, familie, straat, vriendengroep.... Doe gezellig mee!
klik hier voor meer informatie.
   


 


Roparun-loterij: Win-win: de Roparun-loterij voor onze goede doelen.


Traditiegetrouw organiseert Roparun een loterij. Voor slechts € 2,50 koop je een lot, waarmee je mooie prijzen kunt winnen. Wie sowieso wint? Iedereen! Ook de goede doelen die wij steunen. De volledige opbrengst van de loterij gaat daar namelijk naartoe. Doe jij mee?

Koop nu een lot van Team 76 - Brandwijk Bommelerwaard Runners!

Vanaf begin 2024 kan iedereen een lot aanschaffen voor € 2,50. Dat is supersimpel. Vul de benodigde (contact)gegevens in, reken af via een betaalmanier naar keuze en het lot arriveert meteen in je inbox. Vanaf 15 juni ontvangen de prijswinnaars per e-mail bericht wat ze gewonnen hebben en waar ze de prijs kunnen afhalen. De gehele uitslag wordt na de trekking ook gepubliceerd op de Roparun website.

   


Bommelerwaard Runners doen er weer een schep bovenop met inzamelen kerstbomen!

 
Zaterdag 6 januari gingen we in de Bommelerwaard weer op pad om kerstbomen op te halen. De actie was wederom een groot succes. We gingen met ongeveer 50 vrijwilligers aan de slag, verdeeld over 21 auto's met aanhangers. Het aantal bomen, ruim 1450, en het daardoor opgehaalde bedrag van rond de 8.500 euro was ruim meer dan het recordbedrag van vorig jaar!

Dankzij de fantastische sponsoring van een aantal regionale bedrijven en de inzet van vele vrijwilligers gaat de opbrengst volledig naar de Stichting Roparun. Dit geld wordt besteed aan structurele hulp aan mensen met kanker. De bewoners van de Bommelerwaard leveren zo op een mooie manier een bijdrage aan het goede doel. En het is nog een milieuvriendelijke oplossing ook. Want alle bomen worden gecomposteerd!
De kerstboomactie werd mede mogelijk gemaakt door: VGR Verschoor Almkerk, AVRI Rivierenland, Verhagen Dakbedekking, Buitenbeheer Klijmij, Hoveniersbedrijf Dn Groene Hof, Kuijntjes Infra, Loonbedrijf Van Steenbergen, Hoveniersbedrijf Frederik de Rooij, Winkelshof tuinaanleg en onderhoud Hedel, Tuinklus van Zeelst Ammerzoden, Johan Nendels Tuinen Rossum, New Bakery & More (Markt Hedel en Kerkdriel), Jos Eek Infra & Zn Hedel, All-round dakwerken bv Kerkdriel, Bloemsierkunst De Pimpernel Rossum, Sarco Packaging B.V., BSO De Toermalijn en WS Media Groep.
Zie ook de berichtgeving bij Omroep Gelderland, facebook en de Bommelerwaard gids.
Zie:
https://www.bommelerwaardgids.nl/bwg-tv/bbr-haalt-kerstbomen-op-voor-het-goede-doel-bwg-tv-reportage-/, een mooie reportage over onze aktie!
De Brandwijk Bommelerwaard Runners bedanken iedereen voor zijn of haar inzet en bijdrage!
Hopelijk kunnen we ook volgend jaar weer op uw steun rekenen!
   Recordopbrengst en eerste plaats bij 23e Roparundeelname!

 
De Brandwijk Bommelerwaard Runners hebben afgelopen Pinksterweekend een recordbedrag van 47.000 euro opgehaald tijdens 32e Roparun. Dat bedrag kan nog hoger oplopen, omdat er nog steeds wordt gedoneerd. Naast de recordopbrengst behaalde het hardloopteam nog een bijzondere mijlpaal; het team is namelijk op de eerste plaats geëindigd.

De Bommelerwaard Runners namen voor de 23e keer deel aan de monster-estafetteloop over maar liefst 560 kilometer. Ditmaal voerde de route het team naar onder andere Groningen, Twente, Almelo, Deil en finishplaats Rotterdam.

Hospice
De Bommelerwaard Runners wisten in de loop der jaren ook op andere manieren al vele duizenden euro's bijeen te brengen voor structurele hulp aan mensen met kanker, onder andere door middel van de Promenadeloop, de Kerstboomactie en de lotenverkoop.

In alle Roparun-deelnames bij elkaar bracht het team ruim een half miljoen euro in het laatje van de Stichting Roparun. Een mooi bedrag daarvan (70.000 euro, red.) ging naar het interieur van Hospice De Samaritaan in Zaltbommel.

Spandoek
Naast de financiële winst, wist team Bommelerwaard Runners ook de winst te grijpen in het klassement. Het team liep al vanaf het begin aan de kop van het klassement en die positie werd nooit meer afgestaan. Het is voor de tweede keer op rij dat de Bommelerwaard Runners eerste zijn geworden op de route die via het Noorden van Nederland voerde.

Onderweg waren er op meerdere plaatsen sfeeracties om de sportievelingen een hart onder de riem te steken, met als hoogtepunt de ontmoeting met familie, vrienden en supporters in Deil. Het team toonde onderweg een aantal keer een spandoek met bemoedigende woorden voor een door kanker getroffen loopvriend en de vrouw van de hoofdsponsor van het team (zie foto). Dat leverde regelmatig emotionele momenten op.
    

 

 

Volg ons tijdens de Roparun 2023 van 27 t/m 29 mei!
 
Het is bijna weer zover! Op zaterdag 27 mei reizen wij af richting Enschede om alle geïnvesteerde trainingen en voorbereidingen om te gaan zetten in wederom een fantastische Roparun, onze 23e (!) deelname alweer. We starten op zaterdagavond 27 mei om 20:00.

De finish in Rotterdam wordt verwacht op maandag 29 mei in het begin van de middag (12:19 uur).
U kunt ons onderweg volgen via diverse mogelijkheden... (Volg team 76 - Brandwijk Bommelerwaard Runners).

klik hier voor het overzicht van alle teams (Roparunlive), zoek op "76".
klik hier voor de route Enschede – Rotterdam
klik hier voor voor ons geplande schema
klik hier voor onze facebookberichten van onderweg
klik hier voor onze twitterberichten van onderweg
klik hier voor de teamsamenstelling 2023

Maar ook langs de route of bij de finish op de Coolsingel is iedereen natuurlijk van harte welkom. Het is fantastisch om onderweg live een stukje Roparunsfeer mee te proeven. En we komen tenslotte vlak langs onze Bommelerwaard. Dus wie weet, tot ziens!


 

Koffie voor Roparun-fans in Deil (locatie: Dorpshuis Duyfhuis, Deil)

Het Dorpshuis Duyfhuis en Teamsponsor Brandwijk zorgen op maandagochtend 29 mei voor een heerlijke verse kop koffie, espresso of thee met een lekkere versnapering voor alle supporters die de Brandwijk Bommelerwaard Runners in Deil komen aanmoedigen.
De passage in Deil wordt verwacht rond 7:05 uur. Maar blijf alert, want deze tijd kan altijd iets afwijken van het schema.

   


 

 

22e Bommelse Promenadeloop groot succes!

Met een opbrengst van bijna € 12700,- , enthousiaste deelnemers (scholieren, bedrijven en prestatielopers), veel publiek en optimaal loopweer is ook deze 22e promenadeloop succesvol afgesloten. De opbrengst gaat ook weer volledig naar de Stichting Roparun waar de Bommelerwaard Runners zich voor inzetten. De organisatie bedankt alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors voor hun bijdrage aan dit prachtige resultaat!

Klik hier voor de uitslagen!
Klik hier voor de fotoreportage!

Let op! Voor de deelnemers aan de scholierenlopen is er de kans om nog even lekker na te smullen!

Bij IJskootje - Tiesimo krijg je in het weekend van de Promenadeloop een heerlijk ijsje van 1 bolletje op vertoon van je finishvaantje.

   Promenadeloop zaterdag 8 april 2023!
 
Op zaterdag 8 april a.s. organiseren wij voor de tweeëntwintigste maal de Bommelse Promenadeloop.
We gaan er samen weer een fantastische loopmiddag van maken voor het goede doel! Doe mee!!!
Klik hier voor meer informatie.
   


 


Kerstboomactie 2023 geweldig resultaat voor Roparun

Zaterdag 7 januari gingen we in de Bommelerwaard weer op pad om gebruikte kerstbomen op te halen. De actie was wederom een groot succes. We gingen met ongeveer 50 vrijwilligers aan de slag, verdeeld over 19 voertuigen met aanhangers. Het aantal bomen, ruim 1.300, en het daardoor opgehaalde bedrag voor het goede doel kwamen overeen met het recordbedrag van vorig jaar, bijna € 7800,- . En wellicht druppelt er nog wat geld na…
 
Dankzij de fantastische sponsoring van een aantal regionale bedrijven en de inzet van vele vrijwilligers gaat de opbrengst volledig naar de Stichting Roparun. Dit geld wordt besteed aan structurele hulp aan mensen met kanker. De mensen in de Bommelerwaard leveren zo op een mooie manier een bijdrage aan het goede doel. En het is nog een milieuvriendelijke oplossing ook. Want alle bomen worden gecomposteerd!
 
De kerstboomactie werd mede mogelijk gemaakt door: VGR Verschoor Almkerk, Avri Rivierenland, Verhagen Dakbedekking, Hoveniersbedrijf D’n Groene Hof, Kuijntjes Infra, Loonbedrijf Van Steenbergen, Teeuwen Tuinmachines, Verwijs Hoveniers, Tuinklus van Zeelst, Winkelshof Tuinaanleg, Hoveniersbedrijf Frederik de Rooij, Jos Eek Infraservice en WS Media Groep.

De Brandwijk Bommelerwaard Runners bedanken iedereen voor zijn- of haar inzet en bijdrage!

   


 


Snelste tijd voor Brandwijk Bommelerwaard Runners op de noordelijke route Roparun 2022!

De Brandwijk Bommelerwaard Runners hebben een dijk van een Roparun achter de rug. Het team uit Zaltbommel en omgeving liep op de noordelijke route de snelste tijd. De lopers startten op 4 juni om 20.15 uur en finishten iets meer dan 41 uur later op de Coolsingel in Rotterdam.

De Brandwijk Bommelerwaard Runners vormden team 76 van de 224 teams die deelnamen aan de Roparun 2022. De lopers uit de Bommelerwaard zamelden dit jaar 24.635 euro op voor Stichting Roparun. Het geld gaat naar organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen.

De editie 2022 van de Roparun speelde zich helemaal af in Nederland. De teams die de noordelijke route liepen, startten op Vliegveld Twente en liepen via Oude Pekela in het noorden van het land terug via Lochem, Wageningen, Geldermalsen, Goudriaan en Ridderkerk naar Rotterdam.

Het evenement leverde ruim 2,1 miljoen euro op voor goede doelen, waaronder hospice De Samaritaan in Zaltbommel. Dat krijgt 70.000 euro. 

Voor foto's kijk op facebook.

Wij bedanken iedereen die op zijn of haar manier heeft bijgedragen aan deze prestatie voor de geweldige steun. Ook alle sponsors en donateurs, enorm bedankt!  Dit jaar hebben we onderweg heel veel support mogen beleven van familie, vrienden en fans langs de route. Vooral het onthaal in Deil was weer indrukwekkend en hartverwarmend!

De eindopbrengst van Roparun 2022 wordt binnenkort bekend gemaakt.

   

Wat is Roparun?

De Roparun is de langste "non-stop" estafetteloop van Europa. En loopt dit jaar van Parijs naar Rotterdam met het doel "geld bijeen te brengen voor mensen met kanker". Acht lopers overbruggen met elkaar de afstand van zo’n 530 kilometer. Achter hen staat een team voor verzorging en begeleiding.

Het motto van de Roparun is:

"Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

En hier is natuurlijk veel geld voor nodig!

In 1992 is de Roparun ontstaan uit een weddenschap. Dertien teams liepen van de Euromast naar de Eiffeltoren. Wat als eenmalige actie bedoeld was, groeide uit tot een groot evenement. Gedurende twaalf jaar liep het parcours van havenstad Rotterdam tot de lichtstad Parijs. Vanaf 2004 loopt de route andersom, van Parijs naar Rotterdam. De teams starten gefaseerd  vanuit Parc La Courneuve in Parijs. Na ca 530km is er een zeer feestelijke finish op de Coolsingel in Rotterdam. Vanaf 2012 wordt in in twee plaatsen gestart: Parijs en Hamburg.

Circa drie weken na de finish wordt de totaal opbrengst van het evenement bekend gemaakt.


Onze prestaties van de afgelopen jaren:

2023 - Start in Enschede - Route Noord
2022 - Start in Enschede - Route Noord

2021 - Start in Landgraaf - Route Noord
2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019: Start in Hamburg
2012 en eerder: Start in Parijs

Bommelerwaard Runners

Roparun Totaal

Jaar

Tijd

h:m:s

Gem.
snelheid
km/h

Plaats

Opbrengst

Aantal
KM

Aantal
teams
gestart

Snelste
team
hh:mm

Totaal
opbrengst

2023
(Noord)
40:47:42 13,74 1 47.000 560 49 40:47 2.538.516
(voorlopig)
2022
(Noord)
41:06:12 13,62 1 25.408 560 100 41:06 € 3.402.466
2021 21:15:00 14,60 3 19.120 306 75 20:18 € 2.030.030
2020 Geen Roparun --- --- 22.220 --- --- --- € 2.031.058
2019 40:40:11 13,90 2 30.596 567 100 35:36 5.626.988
2018 40:25:36 13,98 3 € 22.182 567 82 37:36 5.144.412
2017 41:43:30 13,61 2 € 19.075 569 80 39:10 € 5.497.643
2016 41:33:30 13,57 2 € 18.137 564 81 40:36 € 5.415.691
2015 41:09:47 13,71 2 € 18.028 564 87 39:25 € 5.006.417
2014 41:32:00 13,91 2 € 22.109 579 102 38:00 € 5.434.006
2013 41:12:46 13,75 2 20.715 568 93 36:38 € 5.370.960
2012 35:24:44 14,52 5 23.432 516 275 31:30 5.508.639
2011 36:31:10 14,25 9 € 22.000 520 275 31:16 4.901.078
2010 36:33:40 14,2 9 € 18.250 519 275 33:07

4.623.730

2009 39:30:12 13,1 28 € 21.5 00 516 275 31:16

4.685.203

2008 40:12:54 13,3 21 € 20.450 533 253 28:55

4.318.782

2007 35:30:00 15,0 4 € 18.532 * 533 210 31:37 3.736.160
2006 36:56:00 14,3 9 € 17.020 529 199 32:08 €  3.129.682
2005 / 1 34:47:47 15,1 8 € 12.200 526 182 30:50 € 2.401.958

2005 / 2

 40:44:12

12,9

 58

2004 / 1 33:06:04 15,7 10

 € 29.000

517

188

30:12

€ 2.600.000

2004 / 2

 39:34:55

13,1

 68

2003

33:09:03

 15,6

 10

 € 28.000

530

172

 29:32

€ 2.400.000

2002

 32:50:08

 15,8

 5

 € 22.000

517

186

 31:22

€ 2.400.000

2001

 34:56:14

 14,8

 18

 € 12.727

514

150

 32:12

2.200 .000

2000

 35:24:00

 14,5

 18

 € 9.454

514

150

 31:22

1.905 .000

1999

 

 

 

 

516

126

 31:06

1.315 .000

1998

 

 

 

 

514

106

 29:40

1.095 .000

1997

 

 

 

 

508

89

 31:03

 955 .000

1996

 

 

 

 

514

79

 31:15

 613 .000

1995

 

 

 

 

528

60

 31:51

 387 .500

1994

 

 

 

 

 ??

38

 30:57

16 0.000

1993

 

 

 

 

506

24

 32:54

87.5 00

1992

 

 

 

 

 ??

13

 31:23

45 .000

* In 2007 :  4000 Euro extra overgemaakt naar Mappa Mondo

Laat een berichtje achter in ons gastenboek.

Bommelerwaard Runners