Welkom op de site van Roparun-team "Brandwijk Bommelerwaard Runners"
 

   
  


 


Jubileumrun met fantastisch resultaat en recordopbrengst!

De 20e Roparun van ons team Brandwijk Bommelerwaard Runners is zeer succesvol verlopen. Met een geweldige teamspirit werd een prachtig resultaat neergezet. Zowel op sportief gebied als voor het goede doel. Want met een mooi gemiddelde van 13,9 km/uur werd een fraaie tweede plaats behaald in het eindklassement van de Hamburg-Rotterdam-route. Maar wat nog veel belangrijker is: met een opbrengst van zo’n € 30.000,- werd een fantastische recordopbrengst gescoord
Voor foto's kijk op facebook.

Wij bedanken iedereen die op zijn of haar manier heeft bijgedragen aan deze prestatie voor de geweldige steun. Ook alle sponsors en donateurs, enorm bedankt!  Dit jaar hebben we onderweg heel veel support mogen beleven van familie, vrienden en fans langs de route. Vooral het onthaal in Deil was indrukwekkend en hartverwarmend!

De eindopbrengst van Roparun 2019 wordt binnenkort bekend gemaakt.

   


 

 

 

Volg ons tijdens de Roparun 2019 van 8 t/m 10 juni!
 
Het is bijna weer zover! Op zaterdag 8 juni reizen wij af richting Hamburg om alle geïnvesteerde trainingen en voorbereidingen om te gaan zetten in wederom een fantastische Roparun, onze 20e (!) deelname alweer. We starten op zaterdagavond 8 juni om exact 20:06 uur.

De finish in Rotterdam wordt verwacht op maandag 10 juni in de loop van de middag.
U kunt ons onderweg volgen via diverse mogelijkheden... (Volg team 76 - Brandwijk Bommelerwaard Runners).

klik hier voor het overzicht van alle teams (Roparunlive), zoek op "76".
klik hier voor de route Hamburg – Rotterdam
klik hier voor voor ons geplande schema
klik hier voor onze facebookberichten van onderweg
klik hier voor onze twitterberichten van onderweg
klik hier voor de teamsamenstelling 2019

Maar ook langs de route of bij de finish op de Binnenrotte is iedereen natuurlijk van harte welkom. Het is fantastisch om onderweg live een stukje Roparunsfeer mee te proeven. En we komen tenslotte vlak langs onze Bommelerwaard. Dus wie weet, tot ziens!

Wij gaan er weer voor!!!!
 

Koffie voor Roparun-fans in Deil (locatie: Dorpshuis Duyfhuis, Deil)

Het Dorpshuis Duyfhuis en Teamsponsor Brandwijk zorgen op maandagochtend 10 juni voor een heerlijke verse kop koffie, espresso of thee met een lekkere versnapering voor alle supporters die de Brandwijk Bommelerwaard Runners in Deil komen aanmoedigen.
Een mooi en gezellig gebaar van deze sponsors! De passage in Deil wordt verwacht rond 8:30 uur. Maar blijf alert, want deze tijd kan altijd iets afwijken van het schema.

   Opening Cultuurfestival Bommelerwaard: Loop mee met de Bommelerwaard Runners!
Op zaterdag 1 juni kan met de Bommelerwaard Runners meegelopen worden tijdens de opening van het festival. Doe mee met de verbindingsloop! Loop vanuit Brakel, Aalst, Ammerzoden of Kerkdriel naar Zaltbommel, meer informatie op: https://www.cultuurfestivalbommelerwaard.nl/activiteiten/opening/
Zie ook:https://www.hetkontakt.nl/regio/bommelerwaard/algemeen/200891/-foto-s-cultuurfestival-bommelerwaard-geopend
    

 

Twintigste Bommelse Promenadeloop groot succes!

Met een opbrengst van bijna € 11.500,- , enthousiaste deelnemers (scholieren, bedrijven en prestatielopers), veel publiek en optimaal loopweer is ook deze 20e promenadeloop succesvol afgesloten. De opbrengst gaat ook weer volledig naar de Stichting Roparun waar de Bommelerwaard Runners zich voor inzetten. De organisatie bedankt alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors voor hun bijdrage aan dit prachtige resultaat!

Klik hier voor de uitslagen!
Klik hier voor de Promenadeloop sponsoren!
Klik hier voor foto's, met dank aan http://awfotografie.eu

Prijzen voor de kilometer-sponsoring loterij zijn gevallen op 49 (hoofdprijs), 5, 17, 28 en 32 (winnaars kunnen zich melden via loterij@bommelerwaard-runners.nl

Let op! Voor de deelnemers aan de scholierenlopen is er de kans om nog even lekker na te smullen!

Bij IJssalon Tiesimo krijg je in het weekend van de Promenadeloop (13 en 14 April) een heerlijk ijsje van 1 bolletje op vertoon van je finishvaantje.

Bij Pannenkoekenhuis De Waterpoort krijg je een verrukkelijke kinderpannenkoek gratis bij inleveren van de bon die je bij de finish hebt ontvangen, bij reserveren in het restaurant natuurlijk!

   


Twintigste Bommelse Promenadeloop op zaterdag 13 april
Op zaterdag 13 april a.s. organiseren wij voor de twintigste maal de Bommelse Promenadeloop.
We gaan er samen weer een fantastische loopmiddag van maken voor het goede doel! Doe mee!!!
klik hier voor meer informatie.
    


Regio Bank Kerkwijk Cross: Kleinschalig groots voor Roparun!

Afgelopen zaterdag werd door VV Kerkwijk en de Brandwijk Bommelerwaard Runners de 28e Regio Bank Kerkwijk Cross georganiseerd. Een sportief evenement voor de Stichting Roparun, voor hulp aan mensen met kanker. Voor de deelnemende lopers was een uitdagend parcours uitgezet over de voetbalvelden van Kerkwijk en de naastliggende maïsakker die via vakkundig geconstrueerde bruggetjes bereikbaar was gemaakt. Eerst was het de beurt aan de jeugdige lopers die vol enthousiasme hun rondjes aflegden. Eén van de kleine winaars was Thijs Vos die zijn geluk niet op kon: “Vorig jaar was ik tweede en nu heb ik gewonnen. Ik ben echt blij!” Bij de senioren was er de keuze uit diverse afstanden met een maximale cross over 8 kilometer. De Kerkwijk Cross begint stiekem ook bekendheid te krijgen buiten de regio. Zo stonden er enthousiastelingen uit plaatsen als Apeldoorn, Amersfoort en Hendrik Ido Ambacht aan de start. Maar de voetballers van de organiserende voetbalvereniging die het aandurfden om de voetbalschoenen een keertje te verruilen voor de loopschoenen verdienen ook zeker een pluim. Na afloop was er de gezellige prijsuitreiking in de kantine. Waar Kerkwijk-voorzitter Johan Oomen een geweldig bedrag van €1.036,- overhandigde aan Gerard Bambacht van de Brandwijk Bommelerwaard Runners. Met veel dank aan deelnemers, sponsors en vrijwilligers. De Kerkwijk Cross laat zien dat een kleinschalig sportevenement groots kan zijn in de bijdrage voor het goede doel. Dat blijkt uit zowel de betrokkenheid als de financiële opbrengst voor de ernstig zieke medemens.

Sponsors: Regio Bank, Assurantiekantoor Den Otter, Codas, Autobedrijf De Bruyn,
Camping ’t Meulenhuis, Teeuwen Bos- en Parktechniek, Van Hoven en Oomen

Kijk voor uitslagen en foto’s op:  www.kerkwijkcross.nl en de website www.foto.gijsvantuijl.nl (Jeugd en senioren)

   Weer record kerstboomactie voor Roparun : € 5.400,-  voor het goede doel!

Zaterdag 5 januari gingen we weer op pad om gebruikte kerstbomen op te halen. De actie was wederom een groot succes. Een recordaantal van bijna 1.300 opgehaalde bomen en een recordopbrengst van € 5.400,- !!! Dat is maar liefst €1.200,- meer dan vorig jaar.
Dankzij de fantastische sponsoring van een aantal regionale bedrijven en de inzet van vele vrijwilligers gaat de opbrengst volledig naar de Stichting Roparun. Dit geld wordt besteed aan structurele hulp aan mensen met kanker. De mensen in de Bommelerwaard leveren zo op een mooie manier een bijdrage aan het goede doel. En het is nog een milieuvriendelijke oplossing ook. Want alle bomen worden gecomposteerd!
De kerstboomactie werd mede mogelijk gemaakt door: VGR Verschoor Almkerk, Van der Ven Brakel, Avri Rivierenland,Verhagen Dakbedekking, Hoveniersbedrijf D’n Groene Hof, Kuijntjes Infra, Loonbedrijf Van Steenbergen, Floranda, Hoveniersbedrijf Frederik de Rooij, Drukkerij Printbest en Opa’s Bakkerijtje.

De Brandwijk Bommelerwaard Runners bedanken iedereen voor zijn- of haar inzet en bijdrage!

   Appelsap voor Roparun!

Heerlijk versgeperst Bommelerwaards appelsap voor het goede doel. In handige schenkdozen, vacuüm verpakt. Dus lekker lang houdbaar, ook na openen!

Prijs €10,- per pak van 5 liter.

Met dank aan de firma Mobipers.De opbrengst is geheel voor de Stichting Roparun! Nu verkrijgbaar via onze leden of via een mailtje aan: appelsap@bommelerwaard-runners.nl

Wees er snel bij. Want op=op!!

   

Roparunners bij Ponymarkt Brakel

Op zaterdag 29 september is het feest in Brakel. Want de jaarlijkse ponymarkt zorgt altijd voor veel gezelligheid en vertier. Tijdens dit evenement zullen de Brandwijk Bommelerwaard Runners aanwezig zijn met een eigen kraam op de braderie, met als doel aandacht vragen en geld in te zamelen voor de Stichting Roparun, voor structurele hulp aan mensen met kanker. Teunis Klop, voor iedereen in Brakel en omgeving bekend, heeft zelf te maken met deze ziekte. Daarom heeft hij het initiatief genomen om samen met de Roparunners op deze wijze in zijn dorp aandacht te vragen voor dit goede doel. Er worden leuke acties georganiseerd om geld in te zamelen, zoals de verkoop van bloemen en planten, vers geperst appelsap en een loterij met mooie prijzen. Er zijn ook Roparunners aanwezig die informatie kunnen geven over de Roparun en de bijbehorende goede doelen.

meetrainen
Voor de sportievelingen uit de regio bestaat de kans om een keer een training van de Roparunners mee te maken. Leeftijd en niveau zijn niet van belang. Iedereen is welkom. Voor een vrijwillige bijdrage voor het goede doel kan iedereen een uurtje meetrainen op zaterdagochtend 29 september. De start is om 9.30 uur bij de kraam op de braderie.
Doe gezellig mee!
 

   


Prachtige 19
e Roparun met mooi sportief resultaat!

De Brandwijk Bommelerwaard Runners hebben weer een prachtige Roparun achter de rug.Voor de zesde maal op rij werd er gestart in Hamburg. Ditmaal is een prachtige derde plaats behaald. Een resultaat om trots op te zijn. De 566.9 km lange route werd door ons met een gemiddelde snelheid van 13,98 km/uur afgelegd.
Wij bedanken iedereen die op zijn of haar manier heeft bijgedragen aan deze prestatie voor de geweldige steun. Dit jaar hebben we onderweg heel veel support mogen beleven van familie, vrienden en fans langs de route. Vooral het onthaal in Tricht was indrukwekkend.

De opbrengst van Roparun 2018 wordt binnenkort bekend gemaakt.

Voor foto's kijk op facebook.

   

Wat is Roparun?

De Roparun is de langste "non-stop" estafetteloop van Europa. En loopt dit jaar van Parijs naar Rotterdam met het doel "geld bijeen te brengen voor mensen met kanker". Acht lopers overbruggen met elkaar de afstand van zo’n 530 kilometer. Achter hen staat een team voor verzorging en begeleiding.

Het motto van de Roparun is:

"Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

En hier is natuurlijk veel geld voor nodig!

In 1992 is de Roparun ontstaan uit een weddenschap. Dertien teams liepen van de Euromast naar de Eiffeltoren. Wat als eenmalige actie bedoeld was, groeide uit tot een groot evenement. Gedurende twaalf jaar liep het parcours van havenstad Rotterdam tot de lichtstad Parijs. Vanaf 2004 loopt de route andersom, van Parijs naar Rotterdam. De teams starten gefaseerd  vanuit Parc La Courneuve in Parijs. Na ca 530km is er een zeer feestelijke finish op de Coolsingel in Rotterdam. Vanaf 2012 wordt in in twee plaatsen gestart: Parijs en Hamburg.

Circa drie weken na de finish wordt de totaal opbrengst van het evenement bekend gemaakt.


Onze prestaties van de afgelopen jaren:

2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019: Start in Hamburg
2012 en eerder: Start in Parijs

Bommelerwaard Runners

Roparun Totaal

Jaar

Tijd

h:m:s

Gem.
snelheid
km/h

Plaats

Opbrengst

Aantal
KM

Aantal
teams
gestart

Snelste
team
hh:mm

Totaal
opbrengst

2019 40:40:11 13,90 2 30.596 567 100 35:36 5.626.988
2018 40:25:36 13,98 3 € 22.182 567 82 37:36 5.144.412
2017 41:43:30 13,61 2 € 19.075 569 80 39:10 € 5.497.643
2016 41:33:30 13,57 2 € 18.137 564 81 40:36 € 5.415.691
2015 41:09:47 13,71 2 € 18.028 564 87 39:25 € 5.006.417
2014 41:32:00 13,91 2 € 22.109 579 102 38:00 € 5.434.006
2013 41:12:46 13,75 2 20.715 568 93 36:38 € 5.370.960
2012 35:24:44 14,52 5 23.432 516 275 31:30 5.508.639
2011 36:31:10 14,25 9 € 22.000 520 275 31:16 4.901.078
2010 36:33:40 14,2 9 € 18.250 519 275 33:07

4.623.730

2009 39:30:12 13,1 28 € 21.500 516 275 31:16

4.685.203

2008 40:12:54 13,3 21 € 20.450 533 253 28:55

4.318.782

2007 35:30:00 15,0 4 € 18.532 * 533 210 31:37 3.736.160
2006 36:56:00 14,3 9 € 17.020 529 199 32:08 € 3.129.682
2005 / 1 34:47:47 15,1 8 € 12.200 526 182 30:50 € 2.401.958

2005 / 2

 40:44:12

12,9

 58

2004 / 1 33:06:04 15,7 10

 € 29.000

517

188

30:12

€ 2.600.000

2004 / 2

 39:34:55

13,1

 68

2003

33:09:03

 15,6

 10

 € 28.000

530

172

 29:32

€ 2.400.000

2002

 32:50:08

 15,8

 5

 € 22.000

517

186

 31:22

€ 2.400.000

2001

 34:56:14

 14,8

 18

 € 12.727

514

150

 32:12

2.200.000

2000

 35:24:00

 14,5

 18

 € 9.454

514

150

 31:22

1.905.000

1999

 

 

 

 

516

126

 31:06

1.315.000

1998

 

 

 

 

514

106

 29:40

1.095.000

1997

 

 

 

 

508

89

 31:03

 955.000

1996

 

 

 

 

514

79

 31:15

 613.000

1995

 

 

 

 

528

60

 31:51

 387.500

1994

 

 

 

 

 ??

38

 30:57

160.000

1993

 

 

 

 

506

24

 32:54

87.500

1992

 

 

 

 

 ??

13

 31:23

45.000

* In 2007:  4000 Euro extra overgemaakt naar Mappa Mondo

Laat een berichtje achter in ons gastenboek.

Bommelerwaard Runners