Welkom op de site van Roparun-team "Brandwijk Bommelerwaard Runners"
 

   
  


 

 
Super Kerstboomactie 2022 voor Roparun!

De Kerstboomactie weer zeer succesvol verlopen: een recordopbrengst van € 7.700,- voor 1350 opgehaalde bomen !!!
Dankzij de fantastische sponsoring van een aantal regionale bedrijven en de inzet van vele vrijwilligers gaat de opbrengst volledig naar de Stichting Roparun ( https://www.roparun.nl/nl/doelen/gesteunde-doelen ). Dit geld wordt besteed aan structurele hulp aan mensen met kanker. De bewoners van de Bommelerwaard leveren zo op een mooie manier een bijdrage aan het goede doel. En het is nog een milieuvriendelijke oplossing ook. Want alle bomen worden gecomposteerd!
De kerstboomactie werd mede mogelijk gemaakt door: VGR Verschoor Almkerk, Avri Rivierenland, Verhagen Dakbedekking, Hoveniersbedrijf D’n Groene Hof, Kuijntjes Infra, Loonbedrijf Van Steenbergen, Verwijs Hoveniers, Winkelshof Tuinaanleg, Tuinklus van Zeelst Ammerzoden, Hoveniersbedrijf Frederik de Rooij en WS Media Groep.

De Brandwijk Bommelerwaard Runners bedanken iedereen voor zijn- of haar inzet en bijdrage!

    

 
Volg ons tijdens de Roparun 2021 op 2 en 3 oktober!

Vanwege bekende omstandigheden is de Roparun 2021 die traditioneel plaats vindt tijdens het pinksterweekend, verplaatst naar het weekend van 2-3 oktober 2021. Dit betekent dat de dertigste editie van de Roparun, een jubileumeditie, eenmalig in een aangepaste vorm plaatsvind in Zuid-Nederland. Als start- én finishlocatie is het Pinkpopterrein in Landgraaf vastgesteld. Omdat deze aangepaste vorm van de Roparun (maar) uit twee dagen bestaat, kent de route een afstand van zo’n driehonderd kilometer. Het startschot klinkt op zaterdag 2 oktober. Naar verwachting zal het laatste team een dag later rond 18.00 uur finishen. Ook de Brandwijk Bommelerwaard Runners doen naturrlijk weer mee! Voor ons is het startschot op 2 oktober om 15:15 uur, en de planning is om met een gemiddelde snelheid van 13,6 km/u te finishen op 3 oktober om 13:45. Updates zullen via facebook en twittter gedeeld worden.

klik hier voor de route Roparun 2021
klik 
hier voor de teamsamenstelling 2021
volg ons via Roparunlive ! (Team 076, kaart route klok tegen)

    

 
Theatershow “Naar huis” voor Roparun definitief geannuleerd

Vanwege de omstandigheden en onzekerheid ten gevolge van de Coronacrisis en de daarbij horende beperkingen, hebben wij helaas moeten besluiten de theatervoorstelling “Naar huis” voor Roparun in theater De Poorterij definitief te annuleren. Er is momenteel te weinig zekerheid om hetgeen wij gepland hadden op afzienbare termijn op de planken te kunnen krijgen. Het is ontzettend vervelend voor alle deelnemers aan de show, de artiesten, het publiek, theater De Poorterij en uiteindelijk ook voor het goede doel: Stichting Roparun.

We hebben zeker plannen om straks opnieuw een show te gaan organiseren als alles “weer normaal” is. We gaan dan weer met frisse moed aan de slag om er een mooie show van te maken.

Voor nu betekent dat dus dat de reeds verkochte kaarten als toegangsbewijs komen te vervallen. De zaal was al bijna uitverkocht.

Wat betreft de reeds verkochte kaarten zijn er twee mogelijkheden:

1. Op vertoon van uw toegangsbewijs krijgt u uw geld terug. (€10,- per gekocht kaartje)

U kunt dit kenbaar maken via een e-mail aan: gerard@fysiobambacht.nl of zwajedelamimol@hotmail.com

2. U vraagt uw geld niet terug. Het bedrag wordt dan overgemaakt aan de Stichting Roparun, voor hulp aan mensen met kanker.

Mocht u voor 1 maart 2021 niet gereageerd hebben, dan wordt het bedrag automatisch overgemaakt aan het goede doel!

Iedereen die van plan was om de voorstelling bij te wonen willen wij hartelijk danken voor de belangstelling. Tevens dank aan de mensen die hun bijdrage aan het goede doel hebben geschonken.

Wij hopen op een weerzien in betere tijden. Want een volgende nieuwe theatershow komt er zeker!

Veel gezondheid toegewenst!

Met hartelijke groeten,

Namens de organisatie,

Arno Slosser en Gerard Bambacht

    

 
Geen kerstboomactie voor Roparun dit jaar!

Vanwege de huidige maatregelen en richtlijnen t.g.v. het Coronavirus hebben wij helaas moeten besluiten onze traditionele Kerstboomactie voor Roparun te annuleren.
Wij zijn ons er van bewust dat dit wel wat gevolgen heeft. In de eerste plaats zult u dit jaar zelf uw kerstboom moeten afvoeren. Ook zullen we de sfeer en gezelligheid die bij het ophalen van de kerstbomen horen moeten missen. Maar wat vooral erg jammer is, is dat we dus ook geen mooie opbrengst voor de goede doelen van de Stichting Roparun kunnen realiseren.
Tenzij……… Mocht u toch bereid zijn een kleine bijdrage voor het goede doel over te maken, dan zullen wij en vooral de Stichting Roparun u daar zeer dankbaar voor zijn.
Want helaas blijft ook in Coronatijden de ziekte kanker gewoon bestaan.

Mocht u mee willen doen, maak dan uw bijdrage over op:

Stichting Loopgroep Bommelerwaard
NL09 RABO 0153 4931 78
onder vermelding van: Kerstactie Roparun

Een andere manier om het goede doel te steunen is door het kopen van loten.
Deze Roparunloten zijn binnenkort verkrijgbaar via onze leden.

Hartelijk dank voor uw bijdrage!
Wij wensen u fijne feestdagen en vooral een goed en gezond 2021 toe.
Met volgend jaar hopelijk weer een vertrouwde kerstboomactie!

Brandwijk Bommelerwaard Runners
Roparun team 76

    

 
Afgelastingen i.v.m. Coronamaatregelen

In het kader van de algemene ontwikkelingen rondom het Coronavirus hebben wij helaas moeten besluiten om de volgende evenementen te moeten afgelasten:

Theatervoorstelling “Naar huis” voor Roparun op 29 maart
We zijn met theater De Poorterij in overleg over het verplaatsen van de voorstelling naar het najaar. De toegangskaarten blijven in ieder geval geldig. Meer informatie volgt.

21e Bommelse Promenadeloop op 11 april
Wij vinden het gezien de onzekere situatie van dit moment niet verantwoord om kinderen op pad te sturen om geld in te zamelen voor het goede doel. Veiligheid voorop is hierbij het motto. We zullen nog overleggen wat de vervolgplannen zijn. Maar voorlopig zullen wij dus geen activiteiten organiseren.

Wij rekenen op ieders begrip hiervoor.
Iedereen veel gezondheid en wijsheid toegewenst!

Brandwijk Bommelerwaard Runners
Team 76 Roparun

    

 Theatershow "Naar huis" zondag 29 maart 2020!   *** afgelast i.v.m. Coronavirus ***

Naar huis! Theatervoorstelling voor de Roparun. In navolging op de zeer succesvolle theatershow “Rotsvast” in 2018 van blaasorkest Zwajé de la Mimol en de Brandwijk Bommelerwaard Runners, zal er op zondagmiddag 29 maart 2020 een nieuwe theatershow plaatsvinden onder de naam “Naar huis”. Gezellig afwisselend programma. Kaartverkoop is gestart. Reserveer nu voordat u te laat bent! Klik hier voor meer informatie (affiche) en meer informatie op de site van Zwajé de la Mimol!

   Promenadeloop zaterdag 11 april 2020!   *** afgelast i.v.m. Coronavirus ***
 
Op zaterdag 11 april a.s. organiseren wij voor de eenentwintigste maal de Bommelse Promenadeloop.
We gaan er samen weer een fantastische loopmiddag van maken voor het goede doel! Doe mee!!!
Klik hier voor meer informatie.
    


Mooi resultaat Den Otter Kerkwijk Cross!

De 29e Kerkwijk Cross leverde een prachtig resultaat op. Het aantal deelnemers groeit en de opbrengst voor het goede doel ook. Want deze editie van de pittige crossloop bracht maar liefst
€ 2.730,- in het laatje voor de Stichting Roparun! Wij bedanken vv Kerkwijk hartelijk voor de organisatie. En de deelnemers, sponsors, vrijwilligers en supporters voor hun bijdrage aan dit mooie succes!
Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor de foto’s van Gijs van Tuijl 

Sponsors Den Otter Kerkwijk Cross 2020:

Nh 1816 Verzekeringen
Den Otter Verzekeringen-Hypotheken-Bankzaken
Van Hoven & Oomen Rentmeesters en Onteigeningsadviseurs
P&G Safety
Codas Industrial Automation
Autobedrijf De Bruyn
Camping ’t Meulenhuis
Teeuwen Tuin, Bos en Parktechniek
WS Media Groep
Gijs van Tuijl Fotografie
vv Kerkwijk

    

Kerkwijk Cross zaterdag 22 februari 2020 (let op: 's-ochtends !)

Zaterdag 22 februari 2020 staat de 29e editie van de Kerkwijk Cross gepland, met verschillende loopafstanden voor volwassenen en kinderen. De Kerkwijk Cross is een crossloop over het terrein van voetbalvereniging Kerkwijk en door de omliggende weilanden. Omdat het parcours voor het grootste deel onverhard is zijn de omstandigheden elk jaar weer anders. Hopelijk kunnen we ook dit jaar weer rekenen op vele lopers die deze uitdaging aan willen gaan.
Iedere deelnemer krijgt bij de finish een leuke herinnering voor thuis en voor de snelste deelnemers per categorie, zijn er medailles te verdienen. Klik
hier voor het volledige programma en hier om je in te schrijven. De website van de kerwijkcross: https://www.kerkwijkcross.nl
Het volledige inschrijfgeld van de Kerkwijk Cross wordt geschonken aan de stichting Roparun!

   Super kerstboomactie voor Roparun!

Zaterdag 4 januari gingen we weer op pad om gebruikte kerstbomen op te halen. De actie was wederom een groot succes. Een recordaantal van bijna 1.400 opgehaalde bomen en een recordopbrengst van € 5.500,- !! En wellicht druppelt er nog wat geld na…

Dankzij de fantastische sponsoring van een aantal regionale bedrijven en de inzet van vele vrijwilligers gaat de opbrengst volledig naar de Stichting Roparun. Dit geld wordt besteed aan structurele hulp aan mensen met kanker. De mensen in de Bommelerwaard leveren zo op een mooie manier een bijdrage aan het goede doel. En het is nog een milieuvriendelijke oplossing ook. Want alle bomen worden gecomposteerd!

De kerstboomactie werd mede mogelijk gemaakt door: VGR Verschoor Almkerk, Van der Ven Brakel, Avri Rivierenland, Verhagen Dakbedekking, Hoveniersbedrijf D’n Groene Hof, Kuijntjes Infra, Loonbedrijf Van Steenbergen, Verwijs Hoveniers, Winkelshof Tuinaanleg, Hoveniersbedrijf Frederik de Rooij, WS Media Groep en Opa’s Bakkerijtje.
De Brandwijk Bommelerwaard Runners bedanken iedereen voor zijn- of haar inzet en bijdrage!

   


 


Jubileumrun met fantastisch resultaat en recordopbrengst!

De 20e Roparun van ons team Brandwijk Bommelerwaard Runners is zeer succesvol verlopen. Met een geweldige teamspirit werd een prachtig resultaat neergezet. Zowel op sportief gebied als voor het goede doel. Want met een mooi gemiddelde van 13,9 km/uur werd een fraaie tweede plaats behaald in het eindklassement van de Hamburg-Rotterdam-route. Maar wat nog veel belangrijker is: met een opbrengst van zo’n € 30.000,- werd een fantastische recordopbrengst gescoord
Voor foto's kijk op facebook.

Wij bedanken iedereen die op zijn of haar manier heeft bijgedragen aan deze prestatie voor de geweldige steun. Ook alle sponsors en donateurs, enorm bedankt!  Dit jaar hebben we onderweg heel veel support mogen beleven van familie, vrienden en fans langs de route. Vooral het onthaal in Deil was indrukwekkend en hartverwarmend!

   

Wat is Roparun?

De Roparun is de langste "non-stop" estafetteloop van Europa. En loopt dit jaar van Parijs naar Rotterdam met het doel "geld bijeen te brengen voor mensen met kanker". Acht lopers overbruggen met elkaar de afstand van zo’n 530 kilometer. Achter hen staat een team voor verzorging en begeleiding.

Het motto van de Roparun is:

"Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

En hier is natuurlijk veel geld voor nodig!

In 1992 is de Roparun ontstaan uit een weddenschap. Dertien teams liepen van de Euromast naar de Eiffeltoren. Wat als eenmalige actie bedoeld was, groeide uit tot een groot evenement. Gedurende twaalf jaar liep het parcours van havenstad Rotterdam tot de lichtstad Parijs. Vanaf 2004 loopt de route andersom, van Parijs naar Rotterdam. De teams starten gefaseerd  vanuit Parc La Courneuve in Parijs. Na ca 530km is er een zeer feestelijke finish op de Coolsingel in Rotterdam. Vanaf 2012 wordt in in twee plaatsen gestart: Parijs en Hamburg.

Circa drie weken na de finish wordt de totaal opbrengst van het evenement bekend gemaakt.


Onze prestaties van de afgelopen jaren:

2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018 - 2019: Start in Hamburg
2012 en eerder: Start in Parijs

Bommelerwaard Runners

Roparun Totaal

Jaar

Tijd

h:m:s

Gem.
snelheid
km/h

Plaats

Opbrengst

Aantal
KM

Aantal
teams
gestart

Snelste
team
hh:mm

Totaal
opbrengst

2019 40:40:11 13,90 2 30.596 567 100 35:36 5.626.988
2018 40:25:36 13,98 3 € 22.182 567 82 37:36 5.144.412
2017 41:43:30 13,61 2 € 19.075 569 80 39:10 € 5.497.643
2016 41:33:30 13,57 2 € 18.137 564 81 40:36 € 5.415.691
2015 41:09:47 13,71 2 € 18.028 564 87 39:25 € 5.006.417
2014 41:32:00 13,91 2 € 22.109 579 102 38:00 € 5.434.006
2013 41:12:46 13,75 2 20.715 568 93 36:38 € 5.370.960
2012 35:24:44 14,52 5 23.432 516 275 31:30 5.508.639
2011 36:31:10 14,25 9 € 22.000 520 275 31:16 4.901.078
2010 36:33:40 14,2 9 € 18.250 519 275 33:07

4.623.730

2009 39:30:12 13,1 28 € 21.500 516 275 31:16

4.685.203

2008 40:12:54 13,3 21 € 20.450 533 253 28:55

4.318.782

2007 35:30:00 15,0 4 € 18.532 * 533 210 31:37 3.736.160
2006 36:56:00 14,3 9 € 17.020 529 199 32:08 € 3.129.682
2005 / 1 34:47:47 15,1 8 € 12.200 526 182 30:50 € 2.401.958

2005 / 2

 40:44:12

12,9

 58

2004 / 1 33:06:04 15,7 10

 € 29.000

517

188

30:12

€ 2.600.000

2004 / 2

 39:34:55

13,1

 68

2003

33:09:03

 15,6

 10

 € 28.000

530

172

 29:32

€ 2.400.000

2002

 32:50:08

 15,8

 5

 € 22.000

517

186

 31:22

€ 2.400.000

2001

 34:56:14

 14,8

 18

 € 12.727

514

150

 32:12

2.200.000

2000

 35:24:00

 14,5

 18

 € 9.454

514

150

 31:22

1.905.000

1999

 

 

 

 

516

126

 31:06

1.315.000

1998

 

 

 

 

514

106

 29:40

1.095.000

1997

 

 

 

 

508

89

 31:03

 955.000

1996

 

 

 

 

514

79

 31:15

 613.000

1995

 

 

 

 

528

60

 31:51

 387.500

1994

 

 

 

 

 ??

38

 30:57

160.000

1993

 

 

 

 

506

24

 32:54

87.500

1992

 

 

 

 

 ??

13

 31:23

45.000

* In 2007:  4000 Euro extra overgemaakt naar Mappa Mondo

Laat een berichtje achter in ons gastenboek.

Bommelerwaard Runners