Zonnige Roparun breekt weer records

door: Gerard Bambacht

Rotterdam/Regio - De Roparun is en blijft een uniek evenement. En dat was ook bij de zeventiende editie van deze monster-estafetteloop niet anders. Een recordaantal van maar liefst 253 teams stond afgelopen weekend aan de start in Parc la Courneuve in Parijs. De loop over ruim 530 kilometer naar de Rotterdamse Coolsingel werd begeleid door een vriendelijk zomerzonnetje. Dat veroorzaakte soms behoorlijk warme omstandigheden voor de lopers. De verfrissende wind die regelmatig opstak en de verkoelende waterstralen van de brandweerkorpsen langs de route waren dan ook meer dan welkom.

Bommelerwaard Runners
De Bommelerwaardse Roparunners namen voor de negende maal deel aan de Roparun. Vooraf werd bewust niet te hoog ingezet wat betreft de eindklassering. Maar er werd toch ijzersterk gelopen door het team, dat bovendien in Wim Verbrugge en Johan Oomen twee debuterende lopers huisvestte. De doelstelling was om toch boven de 13 kilometer gemiddeld per uur te gaan lopen. En dat is ruimschoots gelukt. Door de late starttijd in Parijs liep het team geruime tijd achteraan in de colonne. Maar uiteindelijk werden vlak voor Rotterdam nog de nodige eerder gestarte teams opgesnoept. De Bommelerwaard Runners finishten op een keurige 21e plaats in het grote deelnemersveld met een gemiddelde snelheid van 13,3 kilometer per uur. Een prestatie waar niet alleen de interim teamcaptains Antoon van Hooft en Gerard Schut trots op kunnen zijn. Er werd weer een prima teamprestatie neergezet door het goed uitgebalanceerde team.

sfeer onderweg
De Roparun staat inmiddels ook bekend vanwege de sfeervolle activiteiten die langs de lange route door Frankrijk, BelgiŽ en Nederland worden georganiseerd. Er zijn plaatsen die doelbewust wedijveren om de titel Roparunstad van het jaar. Het Belgische Zele probeert het Brabantse Ossendrecht naar de kroon te steken. De Belgen hadden hun dorp volledig omgetoverd in een Afrikaanse jungle. Terwijl in Ossendrecht de sprookjessfeer dit jaar hoogtij vierde. Het is niet alleen gezelligheid wat de klok slaat. In het Franse Solesmes werden de voertuigen omgeleid vanwege een heuse bommelding. Gelukkig viel het allemaal erg mee.

gastvrij onthaal
De Roparunners worden langs de route steeds weer gastvrij onthaald bij sportverenigingen, brandweerkazernes en andere accommodaties. Iedereen leeft mee. Want de mensen weten maar al te goed waarvoor dit fantastische loopfestijn wordt georganiseerd: namelijk hulp aan mensen met kanker. Binnenkort wordt de totaalopbrengst van de editie 2008 bekend gemaakt. En er zal vast wel weer een nieuw record in zitten!

voor meer info: www.bommelerwaard-runners.nl of www.roparun.nl

Uit:  Bommelerwaard  |   Kontakt      14-mei-2008

Bommelerwaard Runners