De Negende Bommelse Promenadeloop komt eraan!

Zaterdag 19 april 2008

 

Op zaterdag 19 april a.s. organiseert ons team voor de negende maal de Bommelse Promenadeloop. Via deze sponsorloop wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor structurele hulp aan kankerpatiënten; en dan met name kinderen met kanker.

 

De Prestatieloop vormt traditiegetrouw de opening van het programma. De start is om 14.30 uur. De deelnemers kunnen zelf hun te lopen afstand kiezen: 2,5 / 5,0 / 7,5 of 10 km. De afstand is exact gemeten en voert over een zeer gevarieerd parcours over de Waalkade, Stadswallen, Stadsdijk en Waalpromenade. Lopers van alle mogelijke niveaus zijn welkom. Je bepaalt zelf of je er een wedstrijd van wilt maken of juist niet!

 

De Bedrijvenloop is sinds vorige jaar een onderdeel van de Promenadeloop. Deze start tegelijkertijd met de Prestatieloop. Er wordt een estafette gelopen, waarbij vier deelnemers elk 2,5 km. af zullen leggen. Ook hierbij is de opbrengst natuurlijk voor het goede doel. Klik hier voor meer informatie en een inschrijfformulier.

 

Hierna volgen de Scholierenlopen. Honderden schoolkinderen in de Bommelerwaard gaan de week voor de Promenadeloop op pad, om geld in te zamelen voor hun ernstig zieke leeftijdsgenootjes. Op basisscholen in Zaltbommel, Kerkdriel, Ammerzoden en Gameren worden inschrijfformulieren uitgedeeld. Natuurlijk worden ook schoolkinderen uit de andere plaatsen in de Bommelerwaard van harte uitgenodigd mee te doen aan dit gezellige- en sportieve evenement. De ervaring heeft ons de afgelopen zeven jaar geleerd, dat de kinderen het fantastisch vinden om mee te doen. Ze staan nu al te popelen, om van start te gaan. En velen weten al goed waaróm ze zo hun best doen: op een plezierige manier veel geld bij elkaar lopen voor een prachtig doel!

 

Hierna sluiten we af met de inmiddels beroemde Juffrouwen- en Meestersloop. Kom allemaal naar de Waalkade op 19 april en doe lekker sportief mee. Het wordt super gezellig. Samen maken we er een spetterend loopspektakel van voor het goede doel. Iedereen is winnaar bij de Promenadeloop, vooral de kankerpatiëntjes. En dáár draait het tenslotte toch allemaal om!

 

Het volledige programma van de Promenadeloop kunt u op deze website lezen. Basisscholen, prestatielopers en bedrijven die meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met Gerard Bambacht (tel. 0418 – 541088).

 

Ga terug

Roparun - Team de Bommelerwaard