10e Promenadeloop heeft geen last van kredietcrisis

door: Gerard Bambacht

Zaltbommel - Waar bij velen de mond vol is van de financiële crisis, kent de Bommelse Promenadeloop alleen maar financiële records. Ieder jaar wordt er weer meer geld ingezameld voor het goede doel. Maar de jubileumeditie van zaterdag 18 april overtrof de stoutste verwachtingen. De teller bleef uiteindelijk steken bij een opbrengst van maar liefst 11.000,-. En dat is ruim  2.000,- meer dan vorig jaar!

Indrukwekkend was het moment van stilte ter nagedachtenis aan Roparunner Ad Mulders die het afgelopen jaar overleed. Honderden kinderen en enkele duizenden toeschouwers toonden hiermee hun respect voor een bevlogen- en gewaardeerd medemens. Even later gingen vele gekleurde ballonen onder een luid applaus de lucht in, begeleid door een vriendelijk stralende voorjaarszon.

Het programma begon met de Prestatieloop. De lopers konden zelf hun afstand kiezen, met een maximum van 10 km. Bij de Bedrijvenloop streden diverse teams uit de regio in estafettevorm om de sportieve eer. Net als vorig jaar ging de wisselbeker naar team Printbest uit Kerkdriel. Maar waar het publiek echt voor komt, dat zijn natuurlijk de sportieve inspanningen van de jongste lopers die hun beste beentje voor zetten bij de Scholierenlopen. Zij hebben immers gezorgd voor het grootste deel van de recordopbrengst. Waar de één fanatiek strijdt om een podiumplaats, genieten anderen weer ontspannen van de toejuichingen van het talrijke publiek. Uiteindelijk worden alle jeugdige sportievelingen beloond met een prachtige medaille. Een kleinood dat terecht wordt gekoesterd. Er zijn veel kinderen die inmiddels al een mooie collectie hebben opgebouwd. Sfeer is heel belangrijk bij de Promenadeloop. Dus ook dit jaar waren Zwajé de la Mimol, clown Bop en de Roparunvogel weer van de partij. Burgemeester Van den Bosch genoot zichtbaar van zijn taak als volleerd starter bij alle startgroepen. Het evenement wordt traditiegetrouw afgesloten met de Juffrouwen en Meestersloop. Dit jaar kende dit onderdeel wel een heel bijzonder slot. Meester Rob werd door vele enthousiaste kinderen ondersteund bij zijn rondjes over de Bommelse Promenade. Uiteindelijk kwam hij moe maar zeer voldaan over de eindstreep. Zo kent iedereen bij de Promenadeloop zijn- of haar eigen beleving. En juist daaraan blijven de organiserende  Bommelerwaard Runners veel waarde hechten. Iedereen kan- en mag winnaar zijn. En dat geldt uiteindelijk ook voor het goede doel: de medemens met kanker!

 

Bommelerwaard Runners