Is er ijdelheid in de sport?

Natuurlijk!!  Iedereen zal die vraag met een volmondig “ja” beantwoorden. Wie herinnert zich Florence Griffith-Joyner niet, zorgvuldig opgemaakt en met zulke lange nagels dat ze alleen daarom al een voordeel  op haar concurrenten had. Ook lijkt het lang geleden dat de dienst op het centrecourt werd uitgemaakt door speelsters als Betty Stöve en Martina Navratilova. Nee, bij het tennissen wordt de dienst al jaren uitgemaakt door een breed scala kreun- en steunmeisjes, zo weggelopen van de catwalk.

Maar dat is allemaal internationaal en topniveau. Hoe zit dat dichterbij huis?

Ja hoor, net zo goed. Als eens in de paar jaar het Nederlands kampioenschap tijdrijden zich rondom mijn huis afspeelt zie ik ze zitten, al die tot in de puntjes gesoigneerde wielrenners. Bruine geschoren benen, haren gekapt volgens de laatste mode, strakke billen en brillen en een tenue in de hipste kleurtjes. Presentatie lijkt belangrijker dan prestatie.

En de nuchtere huis- tuin- en keukensporter dan?

Neem nou een Bommelerwaard Runner. Je staat verstelt! En dan heb ik het niet over het fleurige clubtenue, nee hoor.
De kappers hebben goede zaken gedaan voor dit Roparunteam op pad ging, alle hoofdharen staan gekortwiekt en stevig in de gel. Heb je geen omkijken meer naar zou je denken.  Maar nee hoor, ondanks die goede zorgen moet de één er ter plekke nog een vlechtje of 20 indraaien en is het voor een ander volstrekt ondenkbaar ook maar één scheerbeurt over te slaan. En dat alles zonder spiegel. Afgaand op de klachten daarover kan een volgende Roparun gemakkelijker blootsvoets dan nogmaals zonder spiegel voltooid worden…..

       

Bommelerwaard Runners