Persbericht Bommelerwaard Runners  15-04-2012

Sfeervolle Promenadeloop weer groot succes!

Zaltbommel

Ruim 500 scholieren, 125 prestatielopers en maar liefst 16 bedrijventeams stonden afgelopen zaterdag aan de start bij de 13e Bommelse Promenadeloop. Het sportieve evenement is in al die jaren uitgegroeid tot een ware klassieker op het gebied van sportiviteit voor het goede doel. Want zoals altijd gaat ook dit jaar de opbrengst naar de Stichting Roparun, voor hulp aan mensen met kanker.

De organiserende Bommelerwaard Runners, zelf jaarlijks deelnemer aan de Roparun, zijn zeer tevreden met zowel het sportieve- als financiële resultaat. Want uiteindelijk kwam een mooie 12.000 euro in het laatje voor het goed doel. Dit geld is vooral bijeengebracht door alle schoolkinderen die vooraf hun uiterste best hebben gedaan om zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen voor hun ernstig zieke leeftijdsgenootjes. En bedragen van meer dan € 100,- per kind komt de organisatie steeds vaker tegen in de voorbereiding. Dat geeft al aan hoe enthousiast de kinderen naar dit evenement toeleven. Verder komt er nog het nodige sponsorgeld binnen via de prestatielopers en de deelnemende teams aan de Printbest Bedrijvenloop. Deze estafettewedstrijd werd voor het tweede jaar op rij gewonnen door het Cambium College, in een geweldig parcoursrecord.

Maar het talrijk toegestroomde publiek genoot toch vooral van de sportieve inzet van de jongste deelnemers. Aangemoedigd door clown Bop en de enige echte Roparunvogel draaiden de kinderen hun rondjes over het sfeervolle parcours langs de Waalkade in Zaltbommel. En onder luid applaus en met de muzikale klanken van huisorkest Zwajé de la Mimol op de achtergrond werden de kleine sportieve helden binnengehaald. Waarna zij hun dikverdiende medaille in ontvangst mochten nemen.

Op de website van de Bommelerwaard Runners staan alle uitslagen en de diverse sponsoracties vermeld. Bovendien kunnen alle foto’s van Lya Cattel daar worden bekeken en eventueel worden besteld. Want ook daarvan gaat de opbrengst naar het goede doel. Al met al kan iedereen terugkijken op een zeer geslaagde Promenadeloop.

De Bommelerwaard Runners gaan zich nu voorbereiden op de Roparun van Parijs naar Rotterdam, die in het Pinksterweekend zal plaatsvinden. Maar de inzameling voor het goede doel gaat ondertussen gewoon door..

 

Bommelerwaard Runners