Roparun 2001                                                                                            foto's

Roparunteam sneller ondanks tegenslagen.

 

de start

De Roparun 2001 ging op woensdag 23 mei van start op de Coolsingel in Rotterdam. Om 13.00 gaf Nellie Cooman het startschot, waarna alle deelnemers begonnen aan de promotieloop door Rotterdam. De passage van de DaniŽl den Hoed Kliniek was weer een indrukwekkend moment. Kippenvel!!! Een massaal applaus van alle deelnemers voor de patiŽnten en het personeel. Door het mooie weer zaten er heel wat patiŽnten langs het parcours om ons aan te moedigen. Via de vele spandoeken voor de ramen van het ziekenhuis werd ons een warm hart onder de riem gestoken.

Om 15.00 uur ging bij Ahoy de officiŽle wedstrijd van start.

 

tegenvaller

Net voor de start bleek dat ťťn van onze lopers (Gerard Schut) geblesseerd was en niet kon starten. Grote pech voor het team, maar vooral voor Gerard Schut zelf.

Hij kon vorig jaar ook al niet deelnemen wegens een blessure. Ad Mulders nam nu zijn plaats in en Gerard kon wel meedoen als fietsbegeleider. 

het lopers-team

De volgende 8 lopers deden mee: Chris Reindertsen, Gerard Bambacht, Rini van Houten, Jan van der Wielen, Chris van der Velden, Gerard van Mook, Ad Mulders, Hans KŲsters.    Teamcaptain: Jan Ooijen. 

weersomstandigheden

Het weer was een stuk warmer dan verwacht. Vooral op donderdag had dat veel invloed op het wedstrijdverloop. In Noord Frankrijk liep de temperatuur  op  tot ongeveer 30 graden. Veel teams hadden daar last van. Vooral die teams die te hard van stapel waren gelopen in het begin. Wij konden redelijk goed met de omstandigheden omgaan. We zijn kortere stukjes gaan lopen: 1,5 km of  1 km i.p.v. 2 km per loopbeurt. Hierdoor kon het tempo toch hoog gehouden worden. We moesten hierdoor wel ons voedings/drink-patroon aanpassen: veel water/sportdrank/energy-gel. Vast voedsel is dan bijna niet meer te verwerken in de zeer korte pauzes.

 

onderweg

Vanuit Rotterdam richting Zeeland. Bij onze eerste ploegwissel in Sint Philipsland bleken we al rond de 30e plaats te liggen. De passages in plaatsen als Bergen op Zoom en Ossendrecht werken zeer inspirerend. Het was daar weer een groot feest.

Net voor Antwerpen waren we opgeklommen naar de 22e plaats. Maar door een navigatieprobleempje liep een geplande loperswissel voor de Kennedy-tunnel mis en vielen we terug naar positie 34. Vanaf dat moment bleek dat we als team behoorlijk sterker geworden zijn t.o.v. vorig jaar. We zijn met een inhaalrace begonnen die nooit meer ophield. Het ene na het andere team viel ten  prooi aan het ontketende Bommelerwaard-team. In de loop van donderdag liepen we weer richting de 20e plaats.

 

de tegenvallertjes op een rijtje

-           Gerard Schut kan niet starten door blessure. Ad mulders vervangt hem.

-           Gemiste loperswissel Antwerpen: loper loopt 13 km i.p.v. 2 km. (Gerard Bambacht)

-           Loper valt en beschadigt elleboog en been. (Chris Reindertsen)

-           Onze voertuigen stonden ingeparkeerd bij de brandweerkazerne van het Belgische plaatsje Asse. Omdat er op dat moment brand uitbrak in de buurt, hadden de aanstormende brandweerlieden hun autoís rondom onze voertuigen geparkeerd, waardoor we niet direct wegkonden.

-               We kregen een tijdstraf van 2 min. wegens een routefout van de bus.

-           Een loper kreeg een hevige krampaanval, maar kon later toch gelukkig nog meelopen. (Rini van Houten) Lof voor de masseurs!!

-               In de voorlaatste etappe kreeg een fietsbegeleider een lekke band.
 

in de buurt van Parijs

Bij ťťn van de laatste checkpoints in Compiegne zag het ernaar uit, dat we op de 20e plaats zouden finishen. Maar in de laatste nacht leverde een eindsprint alsnog een mooie 18e plaats op. Toevallig precies dezelfde eindklassering als vorig jaar. Maar met een belangrijk verschil: we waren een half uur sneller dan vorig jaar en de afstand tot de winnaar is een stuk kleiner geworden. Dat biedt perspectief! Er zit dus duidelijk nog rek in het team!

 

de cijfers
 

aantal deelnemende teams: 150

eindklassering:      18e plaats

totaaltijd:                  34 uur: 56 min: 14 sec 

gem.snelheid:        14,8 km/uur 

afstand tot nr.17:   4 min: 23 sec
afstand tot nr. 16:  5 min: 45 sec 

afstand tot nr.1.:    ongeveer 2 uur en 45 min

afstand tot laatste team: bijna 11 uur

 

WE HEBBEN NOG STEEDS VEEL SPONSORGELD NODIG!!!!

Er kan nog steeds geld worden overgemaakt voor het goede doel:
Structurele hulp aan kankerpatiŽnten.

 

Rabobank Maasdriel 15.34.93.178
Info: Gerard Bambacht tel.0418-541088

 

WE ZIJN ZEER TEVREDEN EN VOLDAAN. WORDT ZEKER VERVOLGD!!!!!!!!!!!!

 

Foto's

Roparun - Team de Bommelerwaard